Hoe goed is de mens?

Gisteravond, de trein terug naar huis.
Langzaam rijdend, af en toe stoppen: welke storing zou er nu weer zijn? De machinist die omroept “waarom ik zo langzaam rij, is omdat er een klein hondje voor de trein loopt die zich niet laat vangen. Ik heb het al geprobeerd.”
De schattigheidsfactor (ja, die bestaat) schoot omhoog en dacht aan het bericht dat ik laatst las: een machinist zag een gewonde kat naast de rails, stopte de trein en sprong er uit. Met kat in de trein naar het volgende station en daar overhandigd aan de dierenambulance.
Nu weer zo’n geval, er loopt een hondje.
[In gedachten zag ik een rillende chiuhuahua met zo’n gewatteerd jasje aan, die van schrik van het perron was gesprongen en nu opgejaagd werd door een levensgroot bakbeest van de NS]
We zijn hemelsbreed een kilometer verder en 12 minuten waren verstreken… we staan weer stil. Even later horen we de stem van de conducteur “het hondje is gevangen! Als het personeel weer binnen is, gaan we verder rijden”
Hoe goed is de mens? Dat hij vertraging riskeert en boze mensen om een hondje te vangen?

Wachten op Utrecht Centraal, stationshal, is een ware belevenis. Noem het aapjes kijken, noem het de goedheid van mensen bekijken.
Nu er nog steeds soms vakantie gevierd mag worden, zie ik hordes kinderwagens, hollende kinderen die zich verwonderen en grootouders, sjouwend met tassen.
Het leuke is om vaders met kinderen te zien. Schattigheidsfactor? Ja!
Het gevoel bekruipt me dat menig vader in dagelijkse routine een pak draagt, zo niet ‘netjes gekleed’ gaat. Vakantie betekent uitrusten? Even wat anders? Dan ook de kleding! Menig vader vond dat hij nu even ‘casual’ gekleed mocht gaan. Vult u maar in… ;)
Hoe goed is de mens? Dat papa met kinderen op stap gaat! Hoe waardevol is een papa, zeker als je die niet vaak ziet? Hulde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s