Het avontuur van de avocado

Of eigenlijk: het avontuur van mij. Met een avocado.

Gezond leven, eten en bewust zijn. Laten we eens op die tour gaan, voor zover ik dat nog niet was. Als high-sensitive person mag ik dan high-senitive zijn, ik ben enorm nuchter als het gaat om de nieuwste hypes. Qua eten heb ik een ‘down to earth’-mentaliteit, maar dat mag nog wel wat dieper.
Bijna 9 jaar ben ik al vegetariër. Nuchter zei ik? High-sensitive als het om vleesch en de dieren op aarde gaat. Alleen, ik blijk niet zo gevarieerd te eten als ik dacht. Daarom: op avontuur met een avocado, voor de nodige vitamientjes!

Avocado, ook wel advocaatpeer genoemd (hoewel ik dat nog nooit in de wandelgangen heb gehoord)(die naam doet me overigens denken aan 1. advocaat, dat vieze eiergoedje en 2. aan een advocaat, een rimpelige, oude en strenge (juist) advocaat). Eetrijpe avocado’s had ik gekocht, klaar voor het avontuur.
Met een mesje sneed ik de avocado doormidden. Ik brak ‘m in tweeën en rook eraan. Hm, niet gek. Ik lepelde er wat uit en proefde het. (Menig vrouwmens zal nu staan juichen zodat ik de zin positief kan afmaken, maar helaas) Ahum…Ik vond de smaak een beetje vreemd. Gek romig, maar wel zacht. Ik twijfelde… zou ik ‘m helemaal opeten, zo met een lepeltje? Nope.

20150607_195348

Ik pakte mijn blender en in een paar bewegingen had ik de hele avocado (excl. schil) in stukjes in de blender. What’s next? Google is your friend! Ik had totaal geen idee met wat je avocado kon mengen. Ik kende de smaak nog maar net! Tijd voor een gezonde smoothie. Met een banaan, wat yoghurt en een scheutje sinaasappelsap heb ik het geheel gemengd. Wat kreeg ik? Een zachtgroene, smeuïge massa, dat meer leek op mijn potje dagcrème dan op een drinkbare smoothie. De smaak? Lekker! Ik heb het bij een paar hapjes gehouden en de rest: ingevroren in ijsjesvormpjes! Jum… vandaag twee ijsjes gegeten en lekker dat het was!

IMG-20150607-WA0003
Avocado, banaan, wat yoghurt en sinaasappelsap

Dag twee van het avontuur met de avocado.
Ik wilde de andere kant van avocado proberen: hartig. Op brood. Als gezonde lunch. Op aanraden van een vriendin (die overigens dol is op avocado’s).
Even Google erbij en ik had goede ideeën. Ik heb een avocado geprakt in een schaaltje, scheutje extra vierge olijfolie erbij, wat zout en peper, goed mengen en het leek:
op een home-made gezichtsmasker. Ik weet dat avocado’s goed op je huid kunnen (ik heb vroeger met mijn zus wel eens wat geëxperimenteerd… maar daarover misschien… ooit… meer). Het rook in ieder geval goed en ik had ondertussen wel trek gekregen.
Ik pakte twee maïsboterhammen, smeerde er een klein beetje roomboter op, twee plakjes kaas op elk en een kwakje van het avocado-avontuur. Tot slot nog wat blaadjes rucola en mijn lunch kon beginnen.

20150608_124623
Avocado gemengd met olijfolie, zout en peper op een boterham met een klein beetje roomboter, wat kaas en rucola on top

Heerlijk heerlijk heerlijk! Had ik maar meer gemaakt! Jum, echt ontzettend lekker. Misschien ben ik meer van de avocado’s als in hartig, maar voor nu zeg ik: missie geslaagd! Een geweldig avontuur en dat smaakt (jaja) naar meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s