Hier is een briefje

Hier is een briefje, speciaal voor jou.
Het is voor het eerst dat ik echt schrijf, speciaal voor jou. Meestal gaan mijn gedachten wel naar je uit en formuleer ik zo een briefje, speciaal voor jou.

Als ik zou schrijven op echt papier, wat ik soms wel eens doe maar niet als een brief, dan zou je de inktvlekken zien vanwege mijn chaotisch schrijven. Je zou in één brief meerder handschriften zien, van mijn chaotisch schrijven want het kan niet in één keer, één brief.

En nu dan een briefje, speciaal voor jou. Lieve, lieve… Ik denk aan je. Ik denk váák aan je maar dit keer begon het al in september denk ik. Nieuw schooljaar voor de boeg – laatste schooljaar hopelijk – nieuwe dingen voor de boeg, nieuw huisje – weg uit Zwolle – nieuwe omgeving, afsluiten van dingen en, je weet het al, hier komt het: herdenken. Zelfs dat begon al in september en is maar doorgegaan.

Nu is het januari, lieve, en januari is de maand dat ik dit het meeste wil. Met je praten, aan je denken, aan je schrijven, over je schrijven. Praten… niet vaak. Praten is lastig voor me, zeker toen. Ik leer het wel, ooit.

Weet je, tijden gaan en tijden komen, maar tijden veranderen ook. Dat heb ik zeker gemerkt. Over je praten gaat makkelijker, aan je denken doet minder pijn, aan of over je schrijven… blijft moeilijk. Ook nu, juist nu, na vijf jaar.

Vijf jaar geleden, maakten we ons op voor onze verjaardagen. Ik werd 19, jij 65! Over jubileum gesproken. Want nu is het vijf jaar later en vijf jaar geleden was je er nog bij. Bij onze verjaardagen. En straks, vijf jaar geleden…

Maar weet je, lieve… Tijden veranderen zei ik net nog. Alles verandert en alles gaat maar door. Niet dat dat altijd even erg is, maar lastig is het soms wel. Zoveel dat jij niet hebt meegemaakt, zoveel dat je niet zult meemaken. Ik weet dat je meekijkt, hoe geromantiseerd dat ook klinkt, voor mij is het zo.

Tijden veranderen, want aan je denken gaat makkelijker, wordt leuker. En weet je, ik denk dat dit briefje in één keer geschreven gaat worden. Dat er maar meerdere briefjes mogen volgen.

Lieve papa. Hier is een briefje, speciaal voor jou.

Kus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s